Shiitake este o ciupercă originară din Japonia, China şi din alte regiuni asiatice şi este cea mai cultivată ciupercă medicinală din lume.
Aceasta creşte în general la umbra copacilor cu frunze mari care se lasă în jos. Shiitake este o excelentă sursă de nutrienţi: minerale, aminoacizi, dintre care mai mult de 40% sunt esenţiali: Arginina, Lizina, Histidina. 26% din greutatea sa, uscată, este constituită din proteine, lipide, în principal, acid linoleic, hidraţi de carbon, vitamine din grupele B, vitamina C şi ergosteroli. Ciupercile Shiitake reprezintă o sursă de vitamina B12, printre foarte puţinele surse de origine vegetală.
Ingrediente: 100% pudră ecologică de Shiitake (Lentinus Edodes)
Beneficii pentru sănătate:
- puternic antiviral (herpes I-II, hepatic de tip B);
- protejează inima şi vasele de sânge şi previne tromboza;
- împiedică mutaţiile genetice;
- elimină nanobacteriile care sunt responsabile de calcifierile ce apar la diferite organe (pietre la rinichi, artere înfundate);
- reduce simptomele alergice;
- detoxifică organismul
Mod de consum
Pudra de Shiitake poate fi consumată în băuturi (sucuri, smoothie-uri), presărată în salate şi mâncăruri.
Doza zilnică recomandată este de până la 15g.
Este un superaliment care poate fi folosit și în alimentația copiilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu