*Pleurotus Ostreatus* Efecte Terapeutice asupra Sanatatii

Stiati ca ciuperca Pleurotus(burete de fag) a fost introdusa in lista ciupercilor medicinale?
Acest articol a fost scris si publicat de Dr. Ardigo (Italia) specialist in Medicina Naturista, Micoterapie, Stiinta Alimentatiei.

Dragi prieteni,
nu stiu daca stiti ca natura are raspunsuri exceptionale pentru colesterol si arteroscleroza!
Renumiti cercetatori din diferite Universitati si importante Centre de cercetare, prin munca lor au ajuns la cunoasterea minunatelor proprietati ale ciupercii Pleurotus Ostreatus.



Aceste cunostiinte pentru mine, nu sunt doar o amploare a cunoasterii, dar si confirmarea cotidiana ca natura are extraordinare si inepuizabile resurse pentru sanatatea noastra, inca de descoperit.
Si acest patrimoniu al umanitatii, care se gaseste in umila ciuperca Pleurotus Ostreatus poate fi un pretios ajutor pentru multi dintre noi.
Cine nu are probleme cu Colesterolul? Cine nu are arterele care progresiv se intaresc si obtureaza ca rezultatul unei depuneri de aterom in peretii vaselor, care duc la cresterea tensiunii arteriale si obosesc inima? 



Poate multi din noi pot gasi ajutor in cunoasterea faptului ca in natura exista substante ce pot fi folositoare in aceste delicate situatii de sanatate:
Excesul de colesterol si de alte grasimi in sange
Ateroscleroza
Patologiile cardiovasculare
Carcinomul prostatic
Proprietati caracteristice:
-Hipocolesterolemic
-Antiateroscleroza
-Hepatoprotector antioxidant
-Antiinflamator
-Antiagregant plachetar
-Efecte asupra sistemului imunitar
Proprietati biologice
Caracteristica cea mai importanta a acestei ciuperci este activitatea hipocolesterolemica.


Ciuperca Pleurotus Ostreatusposeda importante cantitati de Lovastatina: lovastatina naturala are aceeasi eficacitate anticolesterol, fara a da efecte colaterale.
Acest lucru este posibil deoarece lovastatina naturala nu actioneaza doar reducand productia de Colesterol, blocand activitatea enzimei, enzima necesara producerii 

Colesterolului(HMG-CoA), dar mai ales suprima acumularea colesterolului in ficat, varsand excesul de Colesterol in bila, trece prin intestin si-l elimina la exterior.
In plus existenta altor substante prezente in ciuperca, care lucreaza in sinergie, dand alte efecte care scad si absorbtia Colesterolului si maresc distrugerea colesterolului in exces.


Aceasta caracteristica de a favoriza eliminarea Colesterolului este prezenta si in alte ciuperci ca, Shiitake, Reishi si Maitake de exemplu, pentru ca ciupercile sunt alimente hipocalorice, nu contin grasimi si deci asa se explica cum de ''matura'' asa de usor Colesterolul. Sunt printre alimentele cele mai hipocalorice de pe planeta ca si morcovul si telina.

Pleurotus Ostreatus spre deosebire de alte ciuperci are cu siguranta o actiune mai eficace in eliminarea Colesterolului, fara a da nici un efect colateral, nici interactii cu medicamente.
Corespondentul farmaceutic de sinteza, care contine Lovastatina, si poate multi nu stiu ca vine de la o ciuperca, probabil in urma unor procese de laborator poate da efecte colaterale si aceste interactii cu medicamente, dupa cum spune schema tehnica:

-cresterea transaminazei
-17 semnale de insuficienta hepatica acuta
-rabdomioliza(distrugerea tesutului muschilor striati) in 0,1% dintre cazurile tratate cu lostatina 40 mg pe
zi si 0,2% in cele tratate cu 40 mg de doua ori pe zi



Cu privire la alte statine (medicamente hipolipemiante care scad sinteza de colesterol prin inhibarea competitivă a enzimei hidroximetilglutaril coenzima A reductaza ), lovastatina se pare ca cauzeaza cele mai multe cazuri de rabdomioliza.
Lovastatina nu se ia impreuna cu farmaceutice inhibitoare ale CYP 3A4, ca si itroconazol, ketoconazol, eritromicina si ciclospirina.

Pe Pleurotus Ostreatus s-au facut numeroase studii care i-au atribuit efecte imunomodulatoare, activitate antineoplastica, antivirala, antibacterica, antibiotica, antiinflamatoare.
Cercetatorii au aprofundat si observat ca Pleurotus s-a evidentiat ca avand cea mai mare activitate citotoxica asupra celulelor de carcinom prostatic.
Au descoperit ca aceasta ciuperca a demonstrat un interesant efect in prevenirea tumorilor.




Pleurotus Ostreatus contine:
beta glucani si glicoproteine
lovastatina
ostreolizina
lacaze
lectine dimeri
acid palmitic si linoleic

Cine devine pasionat poate descoperi in Ciupercile Medicinale o bogatie pentru prevenirea, tineretea, si usurarea bolii.

Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

Daca te intereseaza sa cumperi Miceliu sau alte produse pentru Cultivarea Ciupercilor acesta este linkul paginii de vanzare

Un comentariu:

Beneficiile Ganodermei în cazul Diabetului

Beneficiile Ganodermei asupra Diabet ului sunt legate de unele dintre anumite compo n entele sale care scad glicemia. În esență benefi...