MICOTERAPIA- Cum Actioneaza Ciupercile Medicinale asupra organismului nostru


Micoterapia este folosirea principiilor active ale ciupercilor medicinale, care ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii omului.

Utilizate încă din antichitate, ciupercile medicinale, au cunoscut o mare renaştere în ultimii ani.

Să le descoperim mai bine...
Omul a folosit ciupercile ca şi medicament timp de 5000 de ani, deoarece conservau sănătatea, bunăstarea psiho-fizică şi îmbunătăţeau calitatea vieţii.
Utilizarea ciupercilor în Orient, care provine de la milenariile medicine tradiţionale este considerată chiar şi încă în zilele noastre o importantă valoare de bază pentru îngrijirea sănătăţii şi căutarea longevităţii. 




Pret: 44,90 Lei reducere  35,92 Lei Comanda Acum

https://ciupercimedicinale.blogspot.com/p/suplimente-pe-baza-de-ciuperci.html

De fapt, în anii cuprinşi între 1960 şi 1970 ştiinţa a observat valoarea lor descoperind că ciupercile sunt secretul câtorva dintre populaţiile cele mai longevive de pe planetă.
Utilizarea ciupercilor medicinale trebuie făcută cu regularitate şi pe o lungă perioadă de timp, deoarece acestea sunt adaptogenii tututor sistemelor organice şi acţionează în profunzime reechilibrând mai multe puncte din organism.

Originile Micoterapiei
În picturile rupestre şi gravuri care datează din preistorie se găsesc deja urme: se pare că ar fi fost utilizate în ritualuri de iniţiere şi/sau religioase.
Nu este dificil, prin urmare, să ne gândim la legătură lor cu utilizarea substanţelor halucinogene.

Găsirea mumiei Otzi ne-a permis să înţelegem că încă din perioada Neoliticului se foloseau ciuperci pentru proprietăţile lor medicinale. 
Într-adevăr, acest om purta cu el o tolba care conţinea două bucăţi de ciupercă uscată care se presupune că o folosea pentru proprietăţile ei antibiotice.
Egiptenii foloseau ciupercile sălbatice pentru că credeau că ar fi fost copiii zeilor trimişi pe pământ şi consumul lor era rezervat doar faraonilor.

În Grecia antică, ciuperca a fost considerată un simbol al vieţii, deci divin, şi se folosea în timpul ritualurilor religioase ca halucinogeni. 
Aşa se întâmpla la Romani şi la populaţiile din Maia şi Azteca.
Nu se poate uita utilizarea lor exclusivă de către împăratul Chinei. 

În medicina tradiţională chineză ciupercile medicinale au fost folosite atât ca aliment de nutriţie cât şi ca fitoterapie pentru a creşte longevitatea şi a menţine IQ-ul, mai bine zis energia vitală.
Ciupercile se utilizau pentru diferite patologii, într-adevăr, au intrat pe deplin în terapiile naturale pentru proprietăţile lor uimitoare.


Polizaharidele conţinute în ciuperci potenţează răspunsul imunitar care devine mai rapid şi eficient. 
Ciupercile acţionează ca adaptogeni puternici ai tuturor sistemelor organice, imunomodulatori, antioxidanţi şi hepatoprotectori. 
Regularizează şi echilibrează sistemele interne lucrând pe mai multe fronturi, în profunzime fără a stimula, din contră echilibrând tabloul psiho-fizic al persoanei în cauză.

Super Royal Agaricus 120cpr MUSHROOM WISDOM




Livrare gratuita
Pret: 218,90 lei reducere Lei 175,12 Comanda Acum


Proprietăţile ciupercilor ca imunomodulatori
Fiecare ciupercă stimulează acţiunea sistemului imunitar, prin modalităţi diferite, deoarece este în măsură să producă beta-glucani specifici şi diferiţi în funcţie de specie.
Acestea acţionează direct asupra sitemului imunitar stimulândul şi potenţândul, din acest motiv, nu lucrează direct asupra bolii, ci mai degrabă asupra răspunsului imunitar celular potenţândul. 
Toate ciupercile au proprietăţi imunomodulatoare şi acţionează în profunzime asupra tuturor sistemelor PNEI(PsihoNeuroEndocrinoImunologie)

Proprietăţile ciupercilor ca antioxidanţi
Substanţele antioxidante sunt capabile de a inversa daunele create de radicalii liberi asupra ţesuturilor, astfel luând antioxidanţi înseamnă reducerea radicalilor liberi şi, prin urmare, îmbătrânirea celulară.
Printre cei mai cunoscuţi antioxidanţi se află resveratrol, vitamina C, vitamina A şi vitamina E.


Astăzi ştim că, chiar şi consumarea ciupercilor ca şi parte integrantă a alimentaţiei înseamnă reducerea producţiei de radicali liberi, deoarece ciupercile, în sine, nu produc radicali liberi.

Proprietăţile ciupercilor ca hepatoprotectori
Ficatul este maşina chimică a organismului nostru şi una dintre sarcinile sale majore este detoxifierea organismului. 
Dacă ficatul este în ordine, detoxifierea şi toate funcţiile ei acţionează perfect, dar dacă acest organ nu funcţionează cum trebuie se creează un proces de inflamaţie şi organul este in dezechilibru şi supraîncărcat.


Anumite substanţe conţinute în ciuperci au acţiune protectoare asupra ficatului, nu numai în multe boli hepatice găsite, ci vin în ajutorul ficatului chiar şi în timpul ciclurilor de chimio şi radioterapie.
Deci Aceste substanţe acţionează atât asupra patologiilor cronice complexe şi degenerative cât şi în probleme acute susţinând acest organ important.


Dintre ciupercile medicinale cu evidente proprietăţi hepatoprotectoare amintim Reishi şi Cordyceps, care par a fi cele mai puternice.

Cum se administrează
Principiile active extrase din ciuperci se găsesc în comerţ sub formă de pulbere, capsule sau tablete. 
În funcţie de concentraţia de extract, fiecare firmă indică propria posologie, dar în general se administrează 3 capsule pe zi, între mese, după circa 30 de minute de la administrarea vitaminei C.

În funcţie de patologia în curs şi de subiect, terapeutul va stabili cu atenţie doza, mereu potenţată de administrarea vitaminei C. Atenţia consumatorului trebuie să fie îndreptată spre ciupercile biologice care vor da certitudinea calităţii integratorului vândut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Beneficiile Ganodermei în cazul Diabetului

Beneficiile Ganodermei asupra Diabet ului sunt legate de unele dintre anumite compo n entele sale care scad glicemia. În esență benefi...